Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nekouřím. Nicméně, příčina problému je, ve všemocnosti státního dohledu a pojmu „veřejný prostor“. Podle mě by pouze majitel hospody měl rozhodovat o tom, co je u něj dovoleno.

Logicky vzato. Hospodskému jde o zisk. A hostovi o příjemný konzum.

Proč do toho stát strká rypák?

6 0
možnosti

Stát strká rypák do řady věcí a kromě jiného i z důvodu, že se pokouší zajistit rovnost podmínek mezi účastníky. Například nemůžete s někým uzavřít smlouvu o otroctví. Obecně by mělo platit, že stát poskytuje (měl by) ochranu proti nedobrovolnému uzavření smlouvy, která je pro jednu stranu nevýhodná nebo diskriminační.

V tento okamžik začínají militantní kuřáci vyskakovat, že stát jim brání v uzavření dobrovolné smlouvy s hostinským, že mohou v jeho hospodě hulit. A nějaká diskriminace nekuřáků jim uniká, protože nekuřáci tam přece zcela svobodně nemusí lézt. Že?

Dříve fungovalo, aby se nemusel pijan zdržovat nějakým odbíháním od rozpitého piva, že močil pod stůl. Dnes i do takové svobody stát strká svůj rypák a pokud by hostinský takovou praxi povolil, měl by velmi brzy opletačky s úřady. Celkem důvodně, protože šíření chorob a podobně. Pokud si snad myslíte, že něčí hulení je pro okolí neškodné, pobývejte nějakou dobu v zahulených místnostech a pak si zajděte na vyšetření těla. Pokud namítnete, že jako host tam nemusíte jít, pak se nechte v takovém provozu zaměstnat. I když budete kuřák, podepíše se to na vašem zdraví.

1 2
možnosti

J25i97r13i 39T54i70c80h12y

21. 6. 2022 17:47

Je vubec mozne v dnesni pokrocile dobe se vsemi znalostmi vyplodit takovy nesmysl?

2 3
možnosti

Kouření je slabost. Rozumný člověk nekouří.

8 2
možnosti

Život je složitá alchymie. Osud hodně lidí semlel a je smělé soudit způsob, jak se s tím vyrovnali.

Začal jsem kouřit v 28 letech, když mě nechala holka. Bylo to těžký, přemýšlel jsem o „špagátku“. Přestal jsem kouřit v 39 letech, když se mi s manželkou narodilo dítě. Teď je synovi je 7 let. Nekouřím. Ale kuřáky respektuju.

Ještě víc bych respektoval svobodu majitelů hospod.

4 0
možnosti
Foto

To je věc názoru. Mou svobodu naopak tento zákaz rozšířil.

6 0
možnosti

Kdybyste kouřil tak, abyste neomezoval své okolí, problém by vůbec nevznikl.

4 0
možnosti

Moje dospělé děti mají byt nad hospodou - tedy více špeluňkou než hospodou...

už 5 let řeší to, že zákazníci oné špeluňky, kde se schází převážně štamgasti, chodí kouřit ven... To znamená stoupající kouř do oken obyvatel a za druhé celovečerní nesnesitelný hluk, protože hodspodští zákazníci nesedí v hospodě ale na ulici..

2 1
možnosti

Takže když kuřáci vaše dospělé děti očazují, měli by jít spíš kouřit do hospody a očazovat raději nekuřácké hosty? Tak to myslíte?

2 1
možnosti

Po pěti letech konstatuje většina kuřáků, že jim ten zákaz v podstatě vyhovuje. Stejně tak (pochopitelně) i nekuřákům a v neposlední řadě i personálu restaurací. Takže není co řešit.:-)

6 1
možnosti

Kuřáci se přizpůsobili a nekuřáci chtějí víc...

2 1
možnosti
Foto

Jako zavilý nekuřák jsem byl proti zákazu kouření a dnes vidím, že to z mé strany byla blbost. Nekouření v restauracích má pro mě a přátelé jedno velké minus. Chodíme častěji na pivko. Pokud sedí vedle nás kuřák vstane a jde kouřit ven. A co je velmi zajímavé, že pokud sedíme před restaurací a sedí s námi kuřák, vstane a jde si zakouřit tam, odkud kouř nejde na nás. Stalo se ne jednou, že vedle našeho stolu byl kuřák a po zjištění, že kouř jde na nás snažil se kouř vyfukovat tak, aby nás neobtěžoval.

1 0
možnosti

Je to celé alibismus. Každý rok pořádáme vánoční večírek firmy. Polovina z nás jsou kuřáci. Dříve to vypadalo tak, že kuřáci chodili kouřit na výčep, kde se to smělo a nekuřáci si tam s nima chodili povídat, takže celý večer stáli všichni u výčepu. Dneska chodí kuřáci ven, nekuřáci si s nima chtějí povídat, takže permanentně stojí všichni venku. Pro hospodu to znamená, že když stojí všichni venku, tak si nikdo z zúčastěných neobjedná víc než pití....

3 1
možnosti

Kuřáci smrdíte a škodíte.

3 1
možnosti

Tak to prostě zakažte...

1 1
možnosti

Ještě poznámka. Kuřák je závislý toxikoman, což znamená, že z principu jedná nesvobodně, protože je ke kouření puzen svou fyzickou závislostí na nikotinu. Proto volat po svobodě pro patologické toxikomany je nesmysl.

7 1
možnosti
Foto

Ano, židé by to nazvali krásným slovem - chucpe.;-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5