Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A já mám zase svobodu nesmrdět kdykoliv, kdy se jen ochomítnu kolem hospody. Jak vidět, zákazníky to restauracím nesebralo, tak o co jde? Zavřete se třeba do garáže a tam si nastartujete auto, ať si smrdíte dle libosti, ale já osobně jsem přesvědčený o tom, že naprostá většina návštěvníků hospod ( i kuřáků...) je vlastně ve finále ráda, že už se tam nehulí. Ušetří prachy, nesmrdí a ráno je bolí o něco méně hlava

7 4
možnosti
VT

No vidíte a já si právě myslím, že to zákazníky sebralo. Stačí se podívat na nabídky realitních kanceláří kolik je v nabídce restaurací a hospod. Přemýšlivý člověk si řekne proč. A nebude to tím, že ubývá hostů? Kdyby neubývalo myslíte, že by se jich tolik prodávalo či pronajímalo?

2 1
možnosti
JK

Svou apologetiku kouření končíte několika výkřiky, z nichž jedno je - nechme lidi nadechnout. To jste střelil kozla, pane Hamerský. Jistě, nechme lidi nadechnout odporného kouře z cigaret - to je ta pravá svoboda.

Já chci však dýchat vzduch a ne čmoud z nedokonalého hoření tabákového listí.

4 1
možnosti

J15a66k89u47b 23Š86o23l63c

21. 6. 2022 9:23

Kouření je neuvěřitelný humus a naprostá většina kuřáků jsou socky a občané druhé kategorie. Ale není od věci, aby i tato skupina měla nějaký prostor, kde se mohou oddávat svým zájmům, tedy chlastu a kouření.

Pro mě je cigareta symbolem nuzáctví.

5 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Osvobozením utlačované většiny zcela zákonitě svobodu zvýšíte (protože osvobodíte tu většinu).

2 0
možnosti
MS

Je to relativní. Svoboda kuřáka končí u nosu nekuřáka, a je potřebné hledat rozumný kompromis. Např. řada lidí je uvnitř bytu obtěžována kouřením sousedů na balkonech či pod okny, to také stojí za legislativní řešení. Přístupná domluvě je jen část kuřáků.

1 0
možnosti
PV

P14a66v84e78l 32V34é83b86r

21. 6. 2022 9:24

A nakolik jsou přístupni domluvě nekuřáci?

Zákaz kouření je jednoznačně omezením svobody, protože omezuje kuřáky tam, kam nekuřáci nemusí jít. Např. na úřadu, nebo u lékaře, je to něco jiného. Tam se prostě někdy musí jít. Ale najust zrovna do téhle hospody (a ne do vedlejší) přece kuřák jít nemusí. Může chtít, ale nemusí.

Pro upřesnění: Jsem celoživotní nekuřák a problém hodnotím výhradně z hlediska omezování svobod.

5 2
možnosti
GG

Zákaz kouření v restauraci naopak posílil naši svobodu.

Žiju v zemi, kde tenhle zákon platí už 19 let. A od 19 prosince 2021, v mém městě, je zakázáno kouřit i venku na ulicích, v parcích..., pokud se v okruhu deseti metrů nachází jiný člověk.

6 3
možnosti
MB

Kouření je blbost, neuvěřitelná vášeň. Jsem v rodině posledním, bafajícím Vokem. Kdo má zájem o osvětu,. pozvěte mne, budu nekonečně školit - popelník připravte ... !

S kolegou se shodujeme. Žijeme ve zvláštní epoše - zákazů! V socialismu jsme přivykli, mělo to ideový podtext. Skutečně bych nevěřil! Že bude doba byro papírová a zákazová. Salámová metoda, aby se nám lépe žilo. Proč není právo volby - kuřo a nekuřo krčma, nechápu, budiž. Tedy zákaz plynu, atom energie, auta do r. 2035 i i palivové dříví škodí. Proboha, kam se ještě chceme prozákazovat, abychom byli šťastnějšími ? ... :-)

4 0
možnosti
TB

Souhlasím. Hospoda je soukromé místo, ať si tam hulí, pokud ani molekula neprojde ven. A místo toho zakázat hulení na ulici, kde chodí lidé - tomu se totiž vyhnout nedá a zcela zjevně tam menšina obtěžuje většinu. Řada měst už to ve světě zavedla.

3 1
možnosti
PD

hospoda je provozovna k poskytování služeb, není to soukromý obyvák

2 2
možnosti
JM

Právě díky zákazu kouření, EET a koronáči se dnes v Čechách pije po garážích. Noví hostinští mají své stále štamgasty, vesele se kouří, pije. Žádný kontroly z hygieny, žádná návštěva z ČOIky, žádná buzerace, že hostinskej nechtěl nalejt ožralýmu cikánovi.

Prostě víc svobody. :-)

4 0
možnosti
JM

Garáže v Čechách začínají být jako na Moravě sklípky. R^

Garáže, kde se chlastá a kouří na směny, ale nikdo to nezakazuje, budou mít víc zákazníků. I když oficiálně to zákazníci nebudou, protože garáže oficiálně nejsou veřejné provozovny. Celé se to bude odehrávat v šedé zóně, bez dohledu státu.

Takhle to asi dobrotrusové chtěli, když argumentovali, že do hospod budou chodit matky s dětmi. :-)

Možná by se z krachujících hospod, kam nikdo nechodí, mohly udělat garáže, protože ta auta někde musej parkovat. ;-D

2 0
možnosti
EH

To je tu bojovníků za svobodu. Přitom po té vyhlášce je svobody více pro většinového nekuřáka.

Kdyby tu hlásal politik svobodu pro zloděje nebo pedofily, byl by vypískán za 1,23 vteřiny. Přitom kradení je legální, když vás nikdo nechytí a co se děje doma za zavřenými dveřmi, to nikdo neřeší.

Svoboda pro menšinu, která znamená tyranií pro většinu, se musí logicky potírat.

5 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5