Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TL

lady ucho

6. 9. 2012 9:53
fakt bych se bál

že mě budou léčit tak, že za chvíli budu volat po tom, aby to zkrátili. Bude to "dobrovolné" a laciné. Vy se autore nebojíte, že až budete na odpis, povedou péči o vás tak, aby vás přešla jakákoli chuť vzdorovat?

3 0
možnosti
PV

agent654321@seznam.cz

6. 9. 2012 10:05
Re: fakt bych se bál

To ale mohou praktikovat i nyní, ne?

1 0
možnosti
I

IoannesBaptist

6. 9. 2012 9:37
Chybí zdůvodnění

Jestliže se jako argument pro euthanasii používá pojem "ukončení nebo zkrácení utrpení", pak je to nelogické. Pro nemocného nic "neskončí", on trpí pořád, po celou dobu, kdy je to schopen vnímat. Okamžikem jeho usmrcení pro něho nenastane žádná úleva, kterou by mohl pocítit jako "dobro" (= "eu-"). To se tak jeví jen těm okolo, kteří ho přežili. Je tedy třeba vymyslet lepší argumenty, nebo jít od toho.

2 0
možnosti
VS

Astaroth

6. 9. 2012 9:38
Re: Chybí zdůvodnění

Odstranit okoncetiny, vybodnout oci a na piedestal. (Detaily viz nize, nechci se opakovat)

0 0
možnosti
G

gumidos

6. 9. 2012 9:11
Předpokládaný vývoj eutanázie v bodech

1) uzákonění eutanazie s pevně definovanými pravidly 2) postupné rozmělňování pravidel, případně netradiční výklad původně pevných pravidel vedoucí k 3) rozšíření eutanazie z původně nesnesitelných bolestí i na eutanazii z např. ekonomických důvodů 4) běžná eutanazie i z důvodu nemajetnosti, špatné sociální či rodinné situace

5) doporučení eutanazie při špatném zdraví pokračující k 6) doporučení eutanazie prakticky každému kdo není práce schopný, 7) doporučení eutanazie každému, kdo neplatí daně či je jakkoliv nepohodlný či problémový 8) nařízení eutanazie, jako právně povolený způsob ukončení života na rozdíl od trestu smrt.

Lidé jsou taková čuňata, že odhaduji uvedený průběh tak na 30 let. Bude-li ve vládě stále Kalósek, pak na 20 let.

7 0
možnosti
I

IoannesBaptist

6. 9. 2012 9:56
Re: Předpokládaný vývoj eutanázie v bodech

A velmi poučné jsou i zkušenosti z uzákonění euthanasie v Německu ve 30. letech. Zdůvodnění bylo tehdy téměř navlas stejné.

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

6. 9. 2012 8:57
kdo

vám brání podřezat si žíly nebo si to hodit na půdě? Kdo má odvahu nebo odhodlání žádnej zákon nepotřebuje.

0 0
možnosti
TJ

iElEn

6. 9. 2012 9:05
Re: kdo

Člověk, který vyjde až na půdu nebo udrží nůž a dokáže si ještě něco přeříznout je ještě docela čipera, a nejspíš se sebevraždit nebude. Přece jen, naděje je prevít, co když to bude zítra lepší.... a pak už je pozdě něco ovlivnit. Člověk je nemohoucí, v péči lékařů a na přístrojích.

3 0
možnosti
VM

Vera Mydlitatova

6. 9. 2012 8:42
Opravdu pěkná anketka.

Připomíná to nechvalně známou volbu Dr Husáka prezidentem.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 9. 2012 8:22
řešení tu samozřejme je

A to podobné jako v nynějším zákoně o legalizaci marihuany pro léčebné účely. Naše konopí se tím nezlegalizovalo, musí se dovážet to z Holandska a draze platit. 

Takže podobně, naši doktoři by nesměli pomáhat při euthanasii, musel by se objednat doktor z Belgie aby toho člověka legálně oddělal. Akurát nevím jestli by to platila pojišťovna nebo by si to ten člověk musel platit v nadstandardu..:-(

0 0
možnosti

Danny boy

6. 9. 2012 14:49
Re: řešení tu samozřejme je

Rozhodně nadstandard :-(

0 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

6. 9. 2012 7:59
Promiňte, autore,

ale pokud dáte odkaz "hlasovat můžete zde" a po rozkliknutí se mi neobjeví možnost ano/ne, ale pouze petice, kterou buď mohu, nebo nemohu podepsat, pak to opravdu není hlasování o názoru, ale pouze možnost podepsat petici za uzákonění euthanasie. Pod pojmem hlasování si toto opravdu nepředstavuji.

To jen tak na okraj. Jinak je článek napsán dobře, je to start pro další veřejnou diskusi na toto téma. Za sebe ale mohu říci, že nejsem pro jakoukoliv možnost povolení euthanasie. Odporuje to mému přesvědčení o životě jako o daru i údělu.

Snad ale tato diskuse bude věcná bez zbytečných útoků a invektiv.

4 0
možnosti
TJ

iElEn

6. 9. 2012 8:58
Re: Promiňte, autore,

Dar lze odmítnout, údělu se zřeknout. Pokud ne, je to stále ještě dar? Jen odbočka k zamyšlení.

Klíčové pro mě ovšem je, že se zde nikdo nebaví o mém/Vašem daru ani údělu. To, že se kladně vyjádříte k eutanázii obecně, jako možnosti pro všechny, nějak koliduje s přesvědčením? Až přijde Váš čas (v rozsahu hodin, dnů, měsíců nebo nedejbože let - i tak dlouho jde umírat;-(), tak bude vhodná chvíle jednat dle svého přesvědčení, bude se to týkat jen Vás. A to bude zkouška jeho pevnosti. Ale tím, že někomu jinému skonat nedovolíte a necháte ho "vyžrat si jeho úděl" své přesvědčení opravdu nezkoušíte.

2 0
možnosti
TL

lady ucho

6. 9. 2012 7:33
ano

Ano, v dnešní situaci stálého nedostatku financí ve zdravotnictví by eutanázie byla "nejvodnějším" řešením Rv:)

1 0
možnosti
PV

agent654321@seznam.cz

6. 9. 2012 10:23
Re: ano

Zapomněl jste na Kalouska :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5