Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to tak nakonec stejně skončí, protože Putin se na Ukrajině nezastaví. A čím dříve by k tomu došlo, tím by škody byly menší.

6 8
možnosti
Foto

To se snadno hraje na legendární Libuši, když se za liché věštby nenese odpovědnost.

2 0
možnosti
MK

Na Západě: Putina zastaví jen zbraně NATO.

V Rusku: Západ zastaví jen ruské zbraně.

:-)

Takhle to prostě je. A takhle vznikají všechny války. Tímhle způsobem uvažování a konání.

Jo a téměř celé moje okolí roky tvrdilo, že nejlepší přístup k Rusku je „odstrašování“. A když jsem tvrdil, že to není odstrašování, ale spíš provokování, tak jsem byl za vola.

A nyní se všichni diví – a prý nevěřili, že to Rusko fakt udělá – ale já jsem prý furt hloupý (i když jsem je před tím varoval) – prý je třeba pokračovat v konfrontaci.

Naším směrem leží globální válka, bída a nenávist. A na dlouho dobu. A jen se šlape na plyn válečné hysterie.

9 1
možnosti
Foto

Když se TI, kterým patří zeměkoule k něčemu rozhodnou, dojde k tomu. Najdou se dokonce i prosťáčci, kteří na jejich provokace naletí a jiní, kteří tomu všemu fandí a tleskají.

3 0
možnosti

Možná by ani nemuselo dojít ke střetu Ruska a NATO, kdyby se Západ už předem nepodělal z Putinova vyhrožování a kdyby na jeho "„ať se nám kdokoli pokusí postavit do cesty ... následky budou takové, jaké jste v celé své historii ještě nezažili“ odpověděl stejně "jestli Rusko napadne Ukrajinu, budeme ji vojensky bránit a následky budou pro Rusko takové, ještě nezažilo", možná by si to Putin rozmyslel. Ale na to neměl nikdo na Západě, potažmo v NATO koule. Jestli si byl Putin po jednání s Bidenem jist, že následky budou jen ve formě sankcí (přičemž hlavní penězovod za plyn a ropu pro Rusko zůstane zachován), mohl si dovolit to, co si dovolil. Teď, kdy už se konflikt na Ukrajině rozhořel, je ovšem pozdě bycha honit. Jediné dobré řešení bylo předem odradit Putina harašením zbraněmi, na nic jiného tento typ lidí neslyší.

12 3
možnosti
JN

J63o20s97e63f 64N21i12k74l

13. 3. 2022 11:16

Rusko má v nejmodernějších zbraňových systémech dvacet let náskok...to se asi popřít nedá...

2 6
možnosti
Foto

NATO ani nedoporučuje Polákům, aby na Ukrajinu dodali MIG 29. Chápu Poláky, když se vymezují vůči Rusku, které jim neprovedlo nikdy nic dobrého. Jenomže to samé se dá říci i o Ukrajincích. U těch je vše odpuštěno ?

9 1
možnosti
Foto

A u Vás je též vše odpuštěno?

2 7
možnosti
JM

Začátek blogu nadějný, závěr už jen víceméně souhlasí s Putinovými požadavky - odstoupení celé východní UkrajinyRv

1 0
možnosti
JN

J55o97s75e46f 64N32i36k41l

13. 3. 2022 10:03

Vy byste riskoval jadernou válku?...obávám se, že NATO nemá na to a jadernou válku nebude riskovat...

3 2
možnosti
Foto

Je to tak. Je to smutné, ale je to tak. Já už aspoň přispěl pěticifernou sumou na konto ukrajinské ambasády, které je určeno výhradně na nákup zbraní a potřeb pro armádu.

2 1
možnosti
Foto

I ten nejvznešenější dar je znesvěcen zveřejněním.

6 0
možnosti

V zásadě jsem pro.Nepochybuji o tom, že NATO(zejména USA a GB) má technologickou převahu, kvalitnější logistiku a lepší velení, a ruská vojska na Ukrajině by rozdrtilo.ALE, otázka za zlatého bludišťáka zní : nakolik je zloskřet Putin schopen realistického uvažování.Nebude(po vzoru Hitlera) chtít zničit všechny a všechno a nenařídí použití jaderných zbraní ? Ustoupit nebo dokonce přiznat porážku nemůže; to by byl jeho konec jak politický, tak zřejmě i z hlediska holé existence.A spoléhat na to, že jeho generálové mají více rozumu, nebudou ochotni zlikvidovat celý svět(samozřejmě tím i Rusko) a odepřou mu poslušnost ? Že Čína vyhodnotí podporu Putinovi jako sázku na špatného koně ?

A ustoupit agresorovi a obětovat Ukrajinu je také mizerný tah, který by se mohl vymstít.Za jak dlouho by začaly rakety padat na Moldávii, Gruzii, Pobaltí, Polsko ? Řekl bych, že nad těmito otázkami se teď kouří z hlav všech vojenských analytiků a zpravodajců.

11 0
možnosti
MS

Ano, každý kadet má v torně pěšáckou hůl, kadete Hamerský. Budete mít možná příležitost v prvních řadách až potáhnem na pozice.

6 2
možnosti
Foto

To tu máme hrdinů, kteří ani nepoznali vojnu, natož válku. Natož jadernou. Chtěl bych znát názor Japonce, který přežil Hirošimu nebo Nagasaki. Doporučuji si přečíst na Seznamu článek o Banderovi a jeho zbožňování v dnešní Ukrajině. Chybí nám objektivní informace z předválečné Ukrajiny. Zasvěcený článek, který by našel příčiny, proč se Donbas a Luhansk rozhodl k boji za samostatnost. Chtěl bych si přečíst vzpomínky tamních obyvatel a to Rusů i Ukrajinců na dobu těsně po Majdanu.

5 3
možnosti
Foto

Musíme jej porazit. Buďme realisté, Krym a Donbas mu zůstane, ostatní území mohou Ukrajinci s naší pomocí ubránit. Červenou linií, kterou musíme vyhlásit je západní břeh Dněpru, Kyjev a Oděsa.

Zdroj: https://hamersky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784862

Coby realista bych si nedovolil porcovat ani potencial. ,,švédský stůl" v dobré destinaci. Kdo, kdy a jak sejme Putina, to těžko predikovat. Nelze vyloučit, že jej nahradí/vystřídá i některý z těch, o které se zatím opírá. Nakonec, i historicky to tak v oněch končinách bylo ,,místním zvykem".

0 0
možnosti
Foto

I chudáci, léta bojující o holé přežití, mají potřebu sebeúcty. K tomu jim poslouží víra, že patří k nadřazenému národu, kterému právem patří šestina světa a který všechny války vyhrává.

0 2
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5