Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejně jako tuhle Karla Boháčka mě dost překvapuje, jak jde dohromady uzákonění euthanasie a nepřijatelnost interrupcí. Vypadá to jako solidní guláš. Mohl byste to vysvětlit?

2 0
možnosti

Uzákonit právo na důstojnou smrt, tedy možnost ukončit svoje bezdůvodné utrpení a hledání cesty jak omezit počet potratů ze sociálních důvodů (ukončení cizího života) Vám připadá jako guláš? Nerozumím .. hodinky i holínky se natahují, že

0 0
možnosti
Foto

Uzákonit euthanasii a omezit potraty...panečku, tomu říkám rozsah :)

1 0
možnosti

Místo jakéhokoli zakazování raději propagujte zlepšení dostupnosti a kvality antikoncepce a informovanost o bezpečném sexu, sexuální výchovu. Nejde přece jen o nechtěné těhotenství.

1 0
možnosti
Foto

To máte tak, v současné době vysokých daní a poplatků úplně ze všeho je dítě opravdu luxusem. Takže místo nesmyslného nutného omezování potratů či pomoci vybraným matkám, by bylo výrazně lepší prosazovat snížení daní, poplatků a nesmyslných státních "odpustků", pak by došlo ke zlevnění všeho a i chudší rodina by byla schopna zajistit pohodlný život více potomkům. Do té doby musí taková rodina řešit, jestli si může dovolit, aby vystudoval jeden potomek a ještě se mohl aktivně věnovat svým koníčkům nebo jestli zvládne potomky dva. Chudší rodina s nižšími nároky třeba potomků pět. Ale dokud musí každý pečlivě zvažovat, zda mu po zaplacení všeho státního výpalného zbyde ještě na zajištění důstojného života pro potomky, pak se Vám těžko podaří prosadit nutnost omezení potratů či plodnosti. Příroda je mocná čarodějka, člověk omezuje plodnost, vymyslel potraty i antikoncepci, zvířata se s tím nemažou, mládě usmrtí, nechají zemřít hlady nebo rovnou vyštvou ze stáda, není lepší umělé přerušení těhotenství? Nebo myslíte, že lepší variantou jsou novorozeňata v kontejnerech na odpadky?

1 1
možnosti

No tak snížíme daně, snížíme tim pádem investice, důchody, dětské přídavky a platy ve školství. Snížime odvody do zdravotní pojišťovny a začneme šetřit na léky a přestaneme jezdit do lázni úplně. Nebylo by lepší přestat rozkrádat ty vybrané daně a smyslplně je použít? Podle mě by jeden z nejůčelnějších prostředků bylo navázání výše důchodu budoucích generací na daně jejich potomků. Proto měli naši prarodiče běžně 4-5 dětí, aby se o ně měl kdo postarat.

0 0
možnosti
Foto

Hitler také zakazoval antikoncepci jakožto znásilnění přírody. Ukončit nechtěné těhotenství je svobodnou volbou každé ženy je možné do ukončení 12. týdne těhotenství.

2 2
možnosti

Krystalicka nenavist k zenam. Neni co dodat.

3 3
možnosti
Foto

Stát nemá do záležitostí lidí nijak zasahovat. To znamená potraty ani nezakazovat, ale ani zákonem nepovolovat. V obou případech je to špatně.

2 2
možnosti

Má a musí. Ochrana života zvláště bezbranných dětí je v zájmu společnosti. Stejně jako všechny společensky nebezpečné činy musí být potrat nelegální, už jenom pro odrazující efekt, který prostě postih má.

0 4
možnosti

Nesouhlasím. Žádné omezování potratů, žádné restrikce za jejich provádění. Celosvětově! Země je tak jako tak přelidněná, leč množí se jen ty nejchudší a nejnevzdělanější vrstvy. Bohatí a vzdělaní dělají kariéru, mamoní a nemnoží se. Tady je něco špatně...

Naopak by to chtělo líp přesvědčovat k potratům ty, co mají plody s vývojovýma vadama (ať už fyzický či mentální postižení) a mocímermo je chtějí donosit a starat se o ně (protože jsou nejspíš nábožensky vyšinutí a nedokážou reálně uvažovat), tady u těch jsou naopak potraty zcela žádoucí!

4 2
možnosti

u posledních bych ještě doplnila,aby se starali na vlastní náklady.

4 0
možnosti
Foto

KarmaR^

I nenarozené dítě má právo na ochranu života tak jako kdokoliv jiný.

2 7
možnosti

P60a71v76e82l 43V90é37b29r

26. 4. 2016 18:55

Jakmile jde o omezování práv vlastního národa, je pan Polický vždy v prvním šiku!

2 2
možnosti
Foto

J15a57n47a 10M68a31j35o17v80á

26. 4. 2016 18:52

Omezujte si co chcete. V rámci svého těla, maximálně v rámci své nejužší rodiny.

8 3
možnosti

P36a62v37e77l 80V59é71b52r

26. 4. 2016 18:53

Madam, dovolte, abych vás podpořil (alespoň morálně). Pán kecá o věcech, po čem mu nic.

8 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5