Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Obvinění z velezrady v těchto bodech je absurdní. Klaus se sice několikrát velezrady dopustil, např. podpisem Lisabonské smlouvy, ale z toho ho kupodivu páni senátoři neviní.

4 0
možnosti
JL

Extrém/extrém. Ani podpis Lisabonské smlouvy samozřejmě velezradou být nemůže.

1 0
možnosti

Je to sice paradoxní žalovat u Ústavního soudu prezidenta, ale Václav Klaus si to bohužel zaslouží. Ale ono nejde jen o zásluhy! Václav Klaus se nesmí chovat jako bůžek!

Při tvorbě Ústavy nikdo nepředpokládal možnost, že u nás budou ovládat politiku gauneři. Musíme se přizpůsobit a přizpůsobit tomu i Ústavu!

:-)

2 3
možnosti
JL

Se čtyřmi body v návrhu žaloby souhlasím - u všech si myslím, že Klaus jednal protiprávně.  Jenom si myslím, že ani jeden bod z té žaloby nemůže být posouzen jako velezrada.  Bohužel si myslím, že když se to Senátu podaří protlačit až k Ústavnímu soudu, tak to bude znamenat jenom jediné - vítězství Klause a jeho postavení na nohy. Předpokládám, že by ÚS mohl ve svém nálezu říci, že některé ty kroky skutečně protiústavní byly a rozvést to. Jenže národu bude předloženo, že to není velezrada - a s tím si bude Klaus umět poradit. Jediný bod, který se mi v té žalobě nelíbí je ten o nejmenování Ústavních soudců. Víte, on prezident navrhuje a Senát schvaluje. A prezident navrhoval a Senát neschvaloval. Možná se můžeme přít o tom, jestli měl navrhovat více lidí, ale tento bod podle mě nemá šanci vůbec.  Takže mám pocit, že spíše než o velezradu se bude jednat o to, jak má prezident postupovat do budoucna.

3 1
možnosti
JL

Jo a ještě jedno - amnestii ÚS musí také posvětit. Můžeme si o ní myslet cokoli, ale rozhodně se nedá zpochybnit právo prezidenta jí vyhlásit vlastně v jakémkoliv rozsahu a já se domnívám, že ani postup, jakým byla vyhlášena nebude zpochybněn.

1 0
možnosti
TM

Vskutku, elita národa se pod onu žalobu podepsala...Rv

2 3
možnosti

Elita? Inu, ODS nepatří k elitě?

:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5