Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DonZewl

31. 10. 2009 23:12
BD

Benešovy dekrety nelze zrušit ex tunc (nebo lze ale kdo by se chtěl vrátit k právnímu stavu z roku 45) ale můžeme udělat gesto a zastavit jejich platnost pro futuro! Slušní němci, získají zadostiučinění, těm majetkochtivím to nikterak nepomůže

0 0
možnosti

medvědice

17. 8. 2009 17:53
Zrušit!

Takže, já říkám zrušit. a kdo mi chce odporovat aŤ si Benešovy dekrety napřed přečte.http://www.psp.cz/docs/laws/dek/. Tak co ještě je nechcete zrušit. Pak ale chci zavést následující zákon! Jistě bude užitečnější.

                                                   §1

Osoby sociálně nepřizpůsobivé nemají nárok na sociální dávky.

                                                   §2

Za osobu sociálně nepřizpůsobivou se považuje kterákoliv osoba, která se přihlásila od roku 1989 k romské národnosti

0 0
možnosti

JoMe

28. 5. 2009 16:26
Nelze zrušit dekréty

Otočit se zpět do minulosti a na základě ní budovat budoucnost je velmi důležité, nelze zapomenout na útrapy co nám Němci způsobili a ani na to jak to udělali a proto nelze ani zrušit Benešovi dekréty, pokud bychom to udělali otočili bychom se zády k lidem, kteří válkou trpěli. Ale co se dá čekat od strany, které má na kandidátce Němku že?

0 0
možnosti

veš na pleši

28. 5. 2009 15:53
Židé

nebyli z Egypta vyhnáni. Utekli sami. Faraon se je pokoušel vrátit zpět. Toliko k pradávné biblické historii.

0 0
možnosti

G4Danny

28. 5. 2009 15:40
Dekrety nelze doopravdy zrusit

Nelze zrusit tyto dekrety, lze nanejvys udelat tlustou caru (napr. dalsim dekretem), tim definovat novy nulovy bod a vybudovat velkou cast pravni soustavy znovu. Z nejakeho duvodu - nejsem pravnik ani historik, takze nevim proc - se v pravni soustave drzi zakony predeslych utvaru. Jedinou vyjimkou je prave protektorat, jehoz pravo (snad) nezanechalo v zakoniku CSR stopy. Takze kdyby se zacalo od nuly, bude to spousta prace a nejista situace. Zruseni Dekretu, jak je nabizite vy, neni zrusenim, jak si to predstavuji ti, kdo se ho dovolavaji. Ti, kdo chteji jejich zachovani se ale obavaji, ze se budou moci pak Sudetaci narokujici majetky soudne domahat a soud jim - prinejmensim v principu - muze dat za pravdu, pokud uz v te dobe nebudou Dekrety platnym pravem.

0 0
možnosti

Streit

28. 5. 2009 15:34
Fuj!

Mohl bych s odporem reagovat dlouho. Ale všechno už jsem řekl:

http://streit.blog.idnes.cz/c/85059/Odpad-Liberalovecz.html

[>-]

0 0
možnosti

vodní želva

28. 5. 2009 15:39
Re: Fuj!

takže už končíte s blogy?

0 0
možnosti

Wolf778

28. 5. 2009 15:24
No no, to tedy koukám

zrušit společnou zemědělskou politiku a Benešovy dekrety, zavést společnou energetickou politiku a spojené státy evropské... Ještě si tam dejte ono legendární "savžeme fám Temelin, otevšeme Terezin". Jak to tak pozoruji, tak díky Vaší straně má označení "liberál" celkem slušnou šanci stát se nadávkou, podobně jako v USA :-)

0 0
možnosti

Fanda Šmanda

28. 5. 2009 15:17
Benešovy dekrety chtějí liberálové zrušit. Kdo se přidá?

Pevně věřím že nikdo, resp. nikdo relevantní. A Vaše pidistrana se do EP ani PSP nedostane, to se klidně vsadím. Odsun sudetských Němců byl po 2:světové válce jediným možným řešením. Chtěli Heim ins Reich, tak tam mazali. NIkdy nebyli k Českoskovensku loajální, a nepochybně by s nimi byly problémy i teď. Takže nechme tutop minulost spát, to je je jediné rozumkné řešení. Za excesy při odsunu se náš stát omluvil víckrát (patrně častěji než Němci za vyvolání WW2 ;-) ), a tím by to mělo skončit. A zapšklých extrémistů na naší i německé straně je třeba si nevšímat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS