Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

16. 5. 2009 18:36
Myslím, že se mýlíte.

Podle mého názoru Evropa nikdy nebude federálním státem v plném slova smyslu. Buď to bude velice volná federace nebo unie. V obou případech pak společné bude jen to, co je zájmem všech evropských zemí. Národy - všechny bez výjimky více nepřipustí. Národy si svou suverénnost či samostatnost dají vzít jen do té míry a v těch oblastech, kde to bude ku prospěchu všem a kde se jejich suverenita zvýší vůči světu.

0 0
možnosti

m. l.

16. 5. 2009 18:06
Ale jo, klidně,

jenomže to bychom museli mít ústavu a ne naprosto zběsilý dokument napsaný šílenými právníky třetí kategorie po požití většího než malého množství psychotropních látek. Může snad dokument na úrovni ústavy obsahovat text (cituji z přílohy ke smlouvě o EU): "Kapitola 05.04 - Střeva, měchýře a žaludky ze zvířat (jiných než ryb), celé a jejich části ...". Nechtěl bych být občanem státu který má v ústavě střeva a měchýře :-)

0 0
možnosti

Aaron71

16. 5. 2009 15:13
Málo čtete

Už jsem o tom psal;-)

0 0
možnosti

cojanato

16. 5. 2009 15:03
USE - Spojené státy evropské ?.....Proč ne ?

Ta myšlenka se mně zamlouvá již od mých mladých let, když jsem  rozumu začal nabírat. No, on ten Jiří z Poděbrad nebyl taky žádný hlupák a jeho vize nebyly jen máváním do větru.

Tak tedy USE ! Složitá cesta, ale jsem pro !:-)

EU

0 0
možnosti

Totedyne

16. 5. 2009 13:03
...

Celkem bych asi s většinou souhlasil. Co mě poněkud zarazilo je seznam velkých Evropanů :  Jiří z Poděbrad, J.A.Komenský, Masaryk, Hodža. Co ten Hodže musel jíst za polévku, že tak vyrostl ? Neměl být v seznamu taky třeba Karel IV, nebo třeba Milan Hamerský ?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5