Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

2. 2. 2009 9:07
Do podobného tématu jsem napsal

Zastávám spíš heslo - na hrubý pytel, hrubá záplata. Pokud soud bez pochyb prokáže, že onen vrah má na svědomí loupežnou vraždu, nebo několikanásobnou vraždu, úkladnou vraždu.... tak nevidím důvod, proč čekat na nějakou převýchovu. Alibismus stranou. Proč takového člověka živit a starat se něj ? Snad ještě bych připustil možnost těžké fyzické práce - galejí. To znamená jak já s oblibou říkám - ručně razit tunel pod Červenorským sedlem. to ale zase nechtějí připustit vrazi. Tak k čemu je nám takový vrah ? 

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 2. 2009 10:13
Re: Do podobného tématu jsem napsal

v USA soud taky bez pochyby prokázal vinu, aby pak vyšlo najevo, že za posledních pár let popravili několik nevinných lidí.

0 0
možnosti
PM

nonick

2. 2. 2009 9:06
Jednoduché řešení pro dvě třetiny voličů v ČR:

- dejte ve volbách hlas těm stranám, které jsou pro obnovení trestu smrti.

Jak prosté - jak demokratické...

0 0
možnosti
RB

erben3

2. 2. 2009 11:00
Re: Jednoduché řešení pro dvě třetiny voličů v ČR:

Dám. Volím NS, která je pro obnovení trestu smrti.

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 2. 2009 8:57
Musíte se rozhodnout co chcete

Nemyslím trest smrti ano nebo ne, ale jestli chcete pomstu nebo ochranu lidí před zločiny. Osobně dávám přednost tomu druhému. Jakékoliv opatření které splní tento účel (i kdyby to měl být jenom pověstný "pobyt na vykázaném místě" :-))mi stačí. Po pomstě neprahnu a poté co odezní emoce ("kdyby ten zloděj byl tady tak mu napálím takovou do zubů...") dotyčným pohrdám natolik, že je mi úplně jedno co dělá a co se s ním stane.

0 0
možnosti
PD

LazyFatMan

2. 2. 2009 8:47
Trest smrti je státem vykonaná pomsta

Nakolik to je či není dobré, neumím posoudit. Nicméně znovuzavedení trestu smrti je asi nereálné, co by ale u závažných trestných činů zavedeno být mělo, je doživotí bez možnosti propuštění na svobodu.

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 2. 2009 8:53
Re: Trest smrti je státem vykonaná pomsta

Ano - asi tak. Nebo opustit pravidlo, že tresty za několik provinění najednou se nesčítají. Policie např. nedávno odložila šetření dalších možných vražd, které spáchal heparinový vrah s tím, že už má stejně doživotí. Pokud by ale dostal za každou vraždu třeba 20 let s výsledným součtem 140 let, pak by to vyšlo nastejno.

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 2. 2009 8:31
Ta otázka je zformulovaná špatně

Má znít: Jste pro trest smrti, i když třeba v deseti procentech půjde o justiční vraždu?

A pane autore, jak vy odpovíte na takto zformulovanou otázku?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 2. 2009 8:24
Malý detail

v našich krajích by neměl být hlavním argumentem proti trestu smrti justiční omyl, ale (napíšu to ve stylu autora, aby to pochopil) jeho ZNEUŽITELNOST. :-/

Trest smrti byl u nás vždy zneužíván a není důvod si myslet, že pokud bude znovu obnoven, už nikdy zneužit nebude. Naopak, když se dívám na naše politické špičky a jejich zneužívání čehokoli, co se zneužít dá, připadá mi zneužití trestu smrti nevyhnutelné. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5