Eutanazie, téma k volbám

Uzákonění eutanázie podporuje přes 65 % lidí, jen 10 % je proti. O návrhu zákona se můžeme 8.3. pobavit ve sněmovně s poslanci a odborníky.  

Důstojně by jistě chtěl umřít každý. Každý však má jinou představu o svém konci nebo toto téma vytěsňuje. Česká diskuze o eutanázii se mnoho let pohybuje mezi jejím odmítáním s tím, že nejsme dostatečně vyspělí a nemáme dostupnou paliativní péči a obecnou argumentací o suverenitě umírajícího rozhodnout o sobě.

Argumenty PRO a PROTI se již řadu let opakují bez viditelné změny v postojích příznivců i odpůrců. V zahraničí schválí zákon, který rozšiřuje nebo povoluje eutanázii, např. pro nezletilé, a česká média otevřou diskuzi, která po pár dnech opět utichne.

 

Pokusil jsem se změnit tento prázdný rituál a podařilo se mi v roce 2008 v senátu a v roce 2016 ve sněmovně získat senátorku/skupinu poslanců, aby návrh zákona předložila.

 

Už se můžeme bavit konkrétně, jak by možnost důstojné smrti vypadala. Co je asistovaná sebevražda, lépe asistované sebeusmrcení? Eutanázie v jakých případech? Proč se k návrhu vlažně nebo odmítavě staví téměř všechny strany, když jejich voliči návrh podporují?

 

Pojďme se o tom pobavit ve středu 8.března od 16.00 ve sněmovně (Sněmovní 4) s poslanci a odborníky.  Počet míst je omezený, proto prosím o registraci : archivmh@seznam.cz

Pozvánka na událost: https://www.facebook.com/events/1824696027778675/ s bližšími informacemi.

Autor: Milan Hamerský | úterý 28.2.2017 17:26 | karma článku: 10,11 | přečteno: 364x