Kladno má skvělou budoucnost před sebou

... stačí jen využít příležitosti, které má k dispozici. Rozhodl jsem se nabídnout svůj pohled jak jej využít. Stojím o vaše reakce, milí čtenáři.

PŘÍLEŽITOSTI - OMEZENÍ - ŘEŠENÍ

Kladno nevyhnutelně čeká úžasná budoucnost. Jde o největší město Středočeského kraje s téměř 70 tisíci obyvateli a spádovostí pro další desítky tisíc z okolních města a vesnic. Má silné zázemí ve školství (16 základní škol a 26 MŠ), kvalitní a velká nemocnice nabízí komplexní služby. Je zde bohatá sportovní infrastruktura. V okolí je krásná příroda a památky. Nabízí dostupnost nejen Prahy, ale i dalších atraktivních měst -Berouna, Rakovníka, Slaného.

 

Peníze z Prahy

Kladeňáci si vozí z Prahy nadprůměrné mzdy, které utrácí na Kladně. Praha udržuje nezaměstnanost na přijatelné úrovni. Kvalita a šíře nabídky služeb v Praze je tvrdou konkurencí pro kladenské firmy, které se musí snažit. Praha v mnoha oblastech Kladno táhne nahoru. Pokud jste majitelem bytu, pak Vás potěší růst cen bytů a ostatních nemovitostí.

 

Je to v lidech

Především však Kladno může využít potenciál tisíců schopných lidí, často špičkových ve svých oborech, kteří doposud berou Kladno jako noclehárnu a do života města se nezapojují. Nové technologie usnadňují komunikaci, propojování lidí, ale také práci z domova. Bude růst počet lidí aktivně se zapojujících se do spolkového života v oblasti sportu, kultury, sociální oblasti a další. Kladno může přitáhnout nejen lidi z blízkého okolí, ale i řadu lidí z Prahy.

 

Kritické množství

Věci se na Kladně mění hlemýždím tempem, aby se to změnilo, je třeba udělat promyšlené kroky. Není přece normální, aby většina obyvatel neměla ráda město ve kterém žije, ve kterém vychovávají svoje děti. Není přece normální nezajímat se o své okolí. Není normální mít v čele primátora, kterého volilo pouze 7,5% voličů (22% z těch co přišli k volbám). Je třeba dát lidi dohromady a změnit atmosféru ve městě.

 

Poznámka: více v dalších dvou textech, děkuji za vaše náměty

 V dalších dílech: OMEZENÍ - ŘEŠENÍ

Autor: Milan Hamerský | úterý 15.11.2016 19:41 | karma článku: 17,73 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Milan Hamerský

Každé volby jsou důležité

2.10.2020 v 7:28 | Karma: 7,70

Milan Hamerský

Eutanazie, téma k volbám

28.2.2017 v 17:26 | Karma: 10,11

Milan Hamerský

Oranžoví bez hejtmanů

6.7.2016 v 10:14 | Karma: 20,03

Milan Hamerský

Omezení potratů je nutné

26.4.2016 v 18:14 | Karma: 16,12

Milan Hamerský

Fiala vyvedl ODS z krize

2.2.2016 v 0:00 | Karma: 5,74
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5