Milan Hamerský

Eutanazii a milosrdenství i pro děti

19. 09. 2016 16:47:06
Česká média o víkendu přinesla zprávu, že v Belgii využil milosrdenství eutanázie první nezletilý. v ČR nejen děti necháváme trpět hůře než zvířata.

V Belgii, Nizozemí, USA a řadě dalších států probíhá přínosná diskuze o zvýšení dostupnosti milosrdenství i mimo úzce vymezené možnosti dané původně schválenými zákony o eutanázii (asistované sebevraždě, aktivní eutanázii, apod.).

V České republice však navzdory mínění velké většiny veřejnosti, která podporuje uzákonění eutanázie již řadu let, navzdory síle argumentů, navzdory zahraničním zkušenostem, trvají politici až na výjimky na zachování současného nevyhovujícího stavu. Dogmaticky odmítají příjmout návrh zákona O důstojné smrti, který byl předložený v květnu tohoto roku skupinou poslanců z klubů ANO, KSČM, nezařazený, který obecně podporují i další poslanci z řad ČSSD, Úsvitu, KSČM, ANO, údajně v názoru nejsou jednotní v ODS.

Mezi 200 poslanci i 81 senátory jde stále pouze o jednotlivce, kteří jsou ochotni podpořit diskuzi o návrhu.

Pokud veřejnost nevystaví české politiky tlaku svého požadavku na schválení zákona o Důstojné smrti (http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=820 ) , který NIKOMU NIC NEVYNUCUJE , vrací do rukou umírajícího kontrolu na svým důstojným odchodem z tohoto světa, pak stále budeme upírat umírajícím a svým bližním milosrdnost, důstojnost a respekt k jejich názoru.

Nemilosrdní jsme nejen k dospělým, ale i k dětem, i ony si musí projít utrpením až do konce.

více o Belgii http://www.lidovky.cz/v-belgii-podstoupil-eutanazii-nezletily-komise-vyjimecny-pripad-peclive-a-s-dojetim-zkoumala-ipb-/zpravy-svet.aspx?c=A160918_132418_ln_zahranici_ele#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_zahranici&utm_content=main

Autor: Milan Hamerský | karma: 13.86 | přečteno: 297 ×
Poslední články autora