Milan Hamerský

Kladno nedodržuje zákony: Volf pokračuje v politice Jiránka

1. 02. 2016 12:03:26
Kladno nemá štěstí na primátory. Bendl, Volf, Jiránek, líheň kádrů ODS s vlažným vztahem k zákonům, etice a veřejnosti.

Vedení radnic má dlouhodobě zásadní problém s diskuzí a kritikou. Opozice a aktivní občané "otravují" a narušují "klid na práci" otcům měst. Nejde o výjimky, ale o drtivou většinu starostů a primátorů, kteří omezují kritiku jak jen to jde.

Masivně jsou zneužívány radnicemi placená (ovládaná) média k šíření chvály práce radnice. Opozice má minimální, pokud vůbec nějaký prostor k vyjádření svých stanovisek. Buď je ignorovaná nebo zesměšňovaná. Naštěstí technologie umožňují dostupnost informací i jinde. Situace je už tak špatná, že byl novelizován tiskový zákon, § 4a Vydavatel periodického tisku územního samosprávného celku je povinen poskytovat objektivní a vyvážené informace a poskytnout přiměřený prostor pro uveřejnění názorů členů zastupitelstva. Praxe je však jiná.

Kladno je zvláštní město, které nemají rádi ani vlastní obyvatelé. Ke komunálním volbám se obtěžuje jen 31 procent lidí a většina z nich volí podle sympatií ke stranám podle jejich celostátní politiky. Současného primátora volilo 8 procent obyvatel. A on jim rozumí, klídek, chléb a hry.

Radnicí placený měsíčník Kladno2016, každý měsíc nabízí směs informací ze samosprávy doplněný pozvánkami na kulturní akce. Nikdo není za obsah odpovědný, neexistuje redakční rada, opozice a veřejnost nemá žádný prostor. Za minulého vedení koalice ODS-ČSSD to bylo ještě horší s rekordem 11 fotek primátora v jednom vydání.

Zákon je minimem morálky, ani toto minimum není na Kladně dodržováno. Nevadilo to minule a nevadí to ani dnes. Zákonů se nenajíme, Terazky som primátor.

Autor: Milan Hamerský | karma: 13.10 | přečteno: 459 ×
Poslední články autora