Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kladenská kauza: Dům kultury a podnikání rodin ODS a ČSSD

Dům odborů na Sítné v Kladně provozovaný rodinou Muláčku z ODS s podnájmem rodiny Volfů z ČSSD aneb jak vyvést 13 miliónů z rozpočtu města do vlastního podnikání. Tato kauza je jen špičkou ledovce plýtvání a klientelismu kladenské ODS.

Přesně vykresluje klasický lokální klientelismus, kde se všichni znají, chodili spolu do školy a podnikají spolu. Když se dostanou do politiky kamarádšoft pokračuje. Lokální média se tématu důsledně vyhýbají, je třeba být s radnicí za dobře, když u nás utrácejí veřejné peníze.

 

KLADNO – Zisky z podnikání si dělí Muláčkovi, Volfovi a zástupci odborářů. Investice mají platit občané. Komu se to nelíbí je kazisvět, na kterého si zaplatíme anonymní očerňovací kampaň na portálech spojených s městem. 

 

V posledních letech přiteklo 13 miliónů z rozpočtu města ve formě dotací na rekonstrukci majetku odborů. Další statisíce ročně si vytáhli podnikavci přes dotace z Kulturní komise. Radním města a předsedou Kulturní komise je provozovatel DK S.Muláček, člen ODS z obce Žilina, formálně hlášený na Kladně. Ke 13 již získaným miliónům zkusili na únorovém zasedání získat další 3 milióny. Na návrh opozičního zastupitele byl tento bod projednáván samostatně a po zajímavé diskuzi odložen. Dům kultury je z většiny upraven k podnikání. Rodinná firma má příjmy ze zábavných akcí, barů, herny, sázkové kanceláře, velkoprodejny Norma, komoditní burzy (přes dvacet firem). V objektu podnikají s kinem (jediným na Kladně) i bratři v triku ČSSD. Na základě zveřejnění kauzy v deníku DNES, novinách Volby pro Kladno, červnového Kamelotu a -videoSpotu- , které již na síti youtube.com shlédlo přes 3200 lidí, zastupitelé ODS a ČSSD pochopili neobhajitelnost této malé domů a v červnu návrh stáhli. Zástupce odborářů s fňukáním o zlé kampani a politizaci veřejně prohlásil, že na žádosti netrvají. Dále doplnil, že budou doufat, že po volbách se najde cestička k veřejným prostředkům. Třeba v programu ČSSD je schován příslib dotací i soukromníkům, tedy těm správným.

 

S kolegy z Lepšího Kladna jsme zachránili 3 milióny, ušetřené prostředky získali Sokolové, ale s nesmyslným smluvním omezením, aby nekonkurovali Domu kultury. Je smutné, že aspoň část prostředků nebyla využita na podporu neziskových kulturních organizací a potřeb zdravotně postižených. Ty se musí doprošovat o desetitisícové částky.

 

S kolegy z protikorupční kandidátky Lepší_Kladno nepovažujeme kauzu za vyřešenou. Radní ODS a ČSSD ignorovali žádost na odvolání předsedy Kulturní komise z důvodů střetu zájmů. Kontrolní výbor vedený placeným členem KSČM ignoroval podnět prošetřit zákonnost 13 miliónů dotací. Odborová rada Poldi nezveřejnila kdo měl z přidělených dotací prospěch. Kladenská kulturní veřejnost to jistě nebyla. Politici ODS i ČSSD do médií sebejistě uvedli, že po volbách zkusí prosadit dotaci znovu.

Kauza žije dál, radní ODS začal vydávat měsíčník, kde v aktuálním čísle zase útočí na moji osobu s nehoráznou argumentací a oslavou doby, kdy všichni museli být v odborech povinně. Tam se pane Mosere vracet nechci. Nechci ani propojení odborů, politiky a podnikání na účet občanů, který se zástupci ODS a ČSSD provozujete. Stálo nás to 13 miliónů! Vlastnictví zavazuje.   

 

Zveřejnili jsme smlouvy o dotacích: -zde-   

Další informace : -ZDE- 

 Ke kauze uvedli:

 Milan Volf / VPK: Za denního světla a bez nadsázky v přímém přenosu jsme byli svědky toho, jak si z pozice radního a zastupitele lze vytvořit vlastní byznys. VPK udělá všechny kroky, aby se Kulturní dům nestal majetkem Stanislava Muláčka, ale pokud je to jen trochu možné majetkem města Kladno

 

Jiří Dienstbier / ČSSD: Pan Hamerský se hlásí k liberálním myšlenkám, tak v tom případě se asi také hlásí k ochraně vlastnictví a mohl by tedy tušit, že pokud odbory, nebudou chtít vlastnictví převést na někoho jiného, tak se není o čem bavit.

 

Vojtěch Volf / ČSSD: My jsme pro Kladno, na rozdíl od pana Hamerského, něco udělali. Zachránili jsme společně s odboráři kulturní dům a kino Hutník.

 

Pavel Volf / ČSSD: Všude ve světě nejlépe fungují rodinné firmy, ale my jsme za to napadáni.

 

Stanislav Muláček / ODS: Panu Hamerskému se zřejmě zdá, že se na všem obohacujeme, ale on si vůbec nedokáže představit kolik taková akce skutečně stojí.

  

Jana Šrámková / Lepší Kladno: Dům kultury, který se otevřel veřejnosti 05.05.1973, naprojektoval významný architekt a urbanista, Václav Hilský, ve spolupráci s J.Náhlíkem. Jeho stavební stopa je v Kladně a v okolí Kladna stále patrná - sídliště v Rozdělově a také Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, nové Lidice. Jeho návrh na přestavbu starého centra Kladna se bohužel nerealizoval.

V roce 1973 patřil tento velkorysý stánek kultury, který splňoval požadavky na kulturní vyžití našeho průmyslového města, odborům SONP. Spojené ocelárny se v roce 1992 změnily na společnost holdingového typu a odborům nastala starost - co ním? Nabídly DK zastupitelům města za pronájem 1,- Kč. Zastupitelé ale tenkrát tento návrh nepřijali a v DK došlo postupně k mnoha změnám. Nádherná mozaika ve vestibulu podle návrhu akademického malíře Součka zmizela, pravděpodobně je pod omítkou, v atriu jsou squashové kurty, místo restaurace prodejna Normy, část kina se proměnila na restauraci a v klubu je hospodské zařízení, kde je možno sázet na sportovní utkání. Město dotuje provoz DK mnoha milióny. Tyto finanční částky jsou samozřejmě  na objektu vidět, ale nevím, proč bychom měli opravovat, financovat a starat se o tuto stavbu, když nám nepatří. Mnozí občané považují stejně Dům kultury za vlastní, protože zde prožili první milostná okouzlení v tanečních  hodinách, poprvně okusili v těchto tanečních hodinách zakázané pivo, absolvovali i své maturitní plesy a řádili na koncertech rockových kapel.

Dům kultury je pro nás místem, které naše společenství spojuje, ale zároveň odlišuje od jiných, přejali jsme ho od minulé generace a měli bychom ho udržovat a starat se sami, nepodporovat majitele, protože vlastně nikdo neví, jak smlouva vypadá  a na jak dlouho je podepsána.“

 

 Hlavním zájmem kolektivu Domu kultury je vaše spokojenost. Čisté prostředí, vkusná dekorace a příjemný personál patří k našemu každodennímu snažení. Těšte se k nám a odcházejte s úsměvem.

Stanislav Muláček, ředitel DK, zastupitel (od 2006), radní, předseda Kulturní komise (od 2010)

https://www.mestokladno.cz/stanislav-mulacek/o-33388/p1=802

 

radní města Stanislav Muláček, 1962

jeho podnikání Název subjektu: DYSTAN s.r.o.  - Dům kultury Kladno

Angažmá: Společníci , Statutární orgán  

Název subjektu: ROXANA,spol.s r.o. 

Angažmá: Statutární orgán

Název subjektu: TEXKO s.r.o. 

Angažmá: Společníci , Statutární orgán  

Název subjektu: AWEL s.r.o.

Angažmá: Společníci , Statutární orgán 

Název subjektu: Středisko komplexní sociální péče o.p.s. 

Angažmá: Správní rada 

zdroj: https://or.justice.cz

 

Autor: Milan Hamerský | středa 1.10.2014 10:45 | karma článku: 9,58 | přečteno: 741x
  • Další články autora

Milan Hamerský

Eutanazie. Pavel pro milosrdnost. Babiš proti.

Volby: kulturní válka otevřenost proti strachu. S Pavlem souhlasí 85 procent lidí. S Babišem pouze 15 procent.

16.1.2023 v 8:25 | Karma: 13,74 | Přečteno: 511x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

4 Babišovy strategie do prezidentské volby

Kráceno vyšlo v MFD: Česko čeká na zásadní rozhodnutí Andreje Babiše. Zásadně ovlivní politickou budoucnost nejen lídra opozice, ale i České republiky. Otázka, zda bude Babiš kandidovat na prezidenta, visí ve vzduchu řadu měsíců.

21.10.2022 v 13:45 | Karma: 9,53 | Přečteno: 404x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Čtyři silné ženy v Senátu. Jak ho mohou změnit?

Upraveno vyšlo v MFD. Kordová Marvanová, Zwyrtek Hamplová, Kovářová, Procházková. Čtyři výrazné senátorky mohou změnit pozici žen v horní komoře, kde byly často spíš jen do počtu. A třeba dokážou ještě víc.

8.10.2022 v 7:33 | Karma: 16,41 | Přečteno: 411x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Zákaz kouření v restauracích zmenšil naši svobodu

Před pěti lety, 31.5.2017, začal v Česku platit plošný zákaz kouření v pohostinství. Doposud údajně utlačovaná většina nekuřáků zvítězila nad utlačující menšinou kuřáků.

21.6.2022 v 1:44 | Karma: 29,24 | Přečteno: 922x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Putina zastaví pouze zbraně NATO

WCH: "Mohli jsme si vybrat mezi válkou a hanbou. Vybrali jsme si hanbu a bude mít válku." Chceme být jako Churchill nebo Chamberlain? Zlu se neustupuje. Putina musíme porazit vojensky a ubránit Ukrajinu.

13.3.2022 v 8:27 | Karma: 37,92 | Přečteno: 4375x | Diskuse| Politika

Milan Hamerský

Každé volby jsou důležité

Volby do krajů a třetiny Senátu, které nás čekají o víkendu, jsou asi nejpodivnější volby od roku 1990. Mimořádná hygienická situace se potkává s politicky nepřehlednou nabídkou programů a kandidátek.

2.10.2020 v 7:28 | Karma: 7,70 | Přečteno: 259x | Diskuse| Politika

Milan Hamerský

Eutanázii navrhli vládní i opoziční poslanci

Po mnoha měsících příprav byl ve sněmovně předložen návrh zákona o paliativní péči, rozhodování na konci života a eutanázii. Předkladatelé v půrběhu příprav udělali zásadní změnu a rozhodli se jít širší cestou.

13.7.2020 v 11:03 | Karma: 16,50 | Přečteno: 363x | Diskuse| Občanské aktivity

Milan Hamerský

Eutanazie, téma k volbám

Uzákonění eutanázie podporuje přes 65 % lidí, jen 10 % je proti. O návrhu zákona se můžeme 8.3. pobavit ve sněmovně s poslanci a odborníky.

28.2.2017 v 17:26 | Karma: 10,11 | Přečteno: 364x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Starostové a lidovci uzávírají registrované partnerství

Starostové jsou nepoučitelní a věří lidovcům. Ohrožena je účast ČSSD v příští vládě. Před každými volbami se malé, středové, liberální, atd... strany snaží o dohodu na společném postupu.

1.2.2017 v 14:32 | Karma: 19,84 | Přečteno: 806x | Diskuse| Politika

Milan Hamerský

Potřebujeme senát? Máme ho už 20 let.

Topolánek, Rychetský, Pithart, Žantovský, Schwarzenberk, Dienstbier, Zlatuška, Vondra, Okamura, Železný, Fischer....

28.11.2016 v 12:35 | Karma: 13,45 | Přečteno: 501x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Milan Hamerský

Kladno má skvělou budoucnost před sebou

... stačí jen využít příležitosti, které má k dispozici. Rozhodl jsem se nabídnout svůj pohled jak jej využít. Stojím o vaše reakce, milí čtenáři.

15.11.2016 v 19:41 | Karma: 17,73 | Přečteno: 766x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Nebát se a ne(pře)kalkulovat život

Kolik jen lidí (normálně příčetných) jsem slyšel a četl, jak akci na Staromáku Petr Gazdík a Michal Horáček pokazili, zneužili, a jak nahrávají Zemanovi, ... tedy vlastně to nebylo špatné, ale mělo to být nějak jinak, ....

2.11.2016 v 16:01 | Karma: 19,11 | Přečteno: 461x | Diskuse| Občanské aktivity

Milan Hamerský

Eutanazii a milosrdenství i pro děti

Česká média o víkendu přinesla zprávu, že v Belgii využil milosrdenství eutanázie první nezletilý. v ČR nejen děti necháváme trpět hůře než zvířata.

19.9.2016 v 16:47 | Karma: 13,86 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Milan Hamerský

Oranžoví bez hejtmanů

Krajské volby zatím vždy vyhrála sněmovní opozice. ČSSD může přijít o všechny hejtmany. Za vlád ČSSD ve dvojích volbách 2000 a 2004 uspěly ODS, Čtyřkoalice-KDU. Ve volbách 2008 a 2012 za vlád ODS vyhrála ČSSD.

6.7.2016 v 10:14 | Karma: 20,03 | Přečteno: 797x | Diskuse| Politika

Milan Hamerský

Omezení potratů je nutné

Nenechávejme téma potratů pouze křesťanským aktivistům. Liberálové se vždy věnovali etickým otázkám, dnes se utekli k ekonomii a vyklidili prostor pro okraje politiky.

26.4.2016 v 18:14 | Karma: 16,12 | Přečteno: 818x | Diskuse| Osobní

Milan Hamerský

Inkluzi nechceme /společné vzdělávání/, populisté všech stran spojte se

Nejen předseda ODS propadl schizofrénii. Podobně plácá i Kalousek. Odpůrci imigrace a podporovatelé Zemana mají další bojiště proti prodemokratické části společnosti.

23.2.2016 v 11:37 | Karma: 11,89 | Přečteno: 1573x | Diskuse| Ostatní

Milan Hamerský

Fiala vyvedl ODS z krize

Nedávným kongresem ODS potvrzený předseda Petr Fiala srší sebevědomím. Má k němu dobré důvody i přes posměch části komentátorů. (Vyšlo v LN)

2.2.2016 v 0:00 | Karma: 5,74 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ostatní

Milan Hamerský

Kladno nedodržuje zákony: Volf pokračuje v politice Jiránka

Kladno nemá štěstí na primátory. Bendl, Volf, Jiránek, líheň kádrů ODS s vlažným vztahem k zákonům, etice a veřejnosti.

1.2.2016 v 12:03 | Karma: 13,10 | Přečteno: 459x | Diskuse| Ostatní

Milan Hamerský

Stropnický nebo bezvýznamnost, snadná volba zelených

SZ/Strana zelených na víkendovém sjezdu volí celé vedení. Kandidáti na předsedu Petr Štěpánek a Matěj Stropnický z Prahy. Dosavadní předsedkyně SZ Jana Drápalová z Brna post obhajovat nehodlá.

22.1.2016 v 8:39 | Karma: 11,28 | Přečteno: 759x | Diskuse| Občanské aktivity

Milan Hamerský

Finance: Politické strany pod zostřeným dozorem

Loni nás politické strany stály 531 milionů. Vznikne nový Úřad na kontrolu hospodaření politických stran. Začneme stranám více důvěřovat?

13.11.2015 v 15:13 | Karma: 7,51 | Přečteno: 314x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5