Středočeský lídr ODS zmařil referendum a vyhazuje veřejné peníze

27. 08. 2012 8:40:29
ODS privatizuje teplárnu v Mladé Boleslavi přes odpor občanů, co na Kladně? Primátor Mladé Boleslavi a lídr ODS v krajských volbách úmyslně zmařil referendum o prodeji části městské teplárny soukromému investorovi. Pokračuje pohrdání lidmi a vyhazování veřejných prostředků jak za Ratha.

Naše kandidátka Změna2012-odborníci.cz/ považuje tento způsob pohrdání lidmi za neúnosný a žádá primátora Nwelatiho o změnu jeho rozhodnutí a sloučení termínu místního referenda s krajskými a senátními volbami 12. října 2012. Nwelati podle nás pohrdá časem občanů Mladé Boleslavi, kteří naprosto nesmyslně budou muset dvakrát v rozmezí 4 týdnů jít hlasovat, poprvé v referendu a poté v krajských a senátních volbách. Zbytečně vyhozené statisíce z rozpočtu Mladé Boleslavi na samostatně konané referendum by měla ODS uhradit ze svých volebních prostředků. Nwelati se jako krajský lídr ODS snaží už několik týdnů přesvědčit veřejnost, že od na rozdíl od ČSSD umí šetřit veřejné finance. Skutky jej usvědčují z opaku. Pokud se mu to hodí, vyhodí libovolné množství veřejných peněz. V minulosti se prokázalo, že rozdělením termínu hlasování se značně sníží účast u obou hlasování. Referendum tedy s největší pravděpodobností nebude platné a závazné.

Nwelati nezapře „myšlenkové schéma ODS“, maximálně ztížit veřejnosti možnost vyjádřit se k zásadním otázkám. A tou privatizace městských tepláren bezesporu je. Pokud uspěje v krajských volbách, bude se stejně chovat ve vedení Středočeského kraje? Rathoviště je nakažlivá.

Brno 2004, ODSun nádraží

ODS zmařila i dosud největší městské referendum v roce 2004 v Brně, kdy obdobně vyhlásila referendum o přesunu vlakového nádraží vyvolané občanskou veřejností měsíc před krajskými volbami. ODS referendum prohrála, když 85% lidí hlasovalo proti jejímu politickému postoji za desítky miliard posunut vlakové nádraží o 900 m na jih z centra Brna, protože však k volbám přišlo pouze 24,9% Brňanů, bylo referendum za zákona nezávazné. Stejně to dopadne i referendum v Mladé Boleslavi pokud se primátor nechytne za nos, neomluví se veřejnosti a nezmění chybně vyhlášený termín referenda.

Privatizace městské teplárny TEPO Kladno

Kladeňaci by tuto kauzu také měli sledovat, nemají žádnou jistotu, že se Nwelatim nebude inspirovat i koalice ODS - ČSSD na Kladně a nezkusí také privatizaci městské teplárny na Kladně http://www.tepo.cz/ . Za připomenutí stojí, že po volbách 2010 byli do vedení TEPA dosazeni na uměle vytvořená 3 místa zástupci ČSSD a ODS.


24.8.2012 DNES: K referendu půjdou lidé ještě před krajskými volbami

MLADÁ BOLESLAV

První referendum v historii Mladé Boleslavi vyhlásil primátor Raduan Nwelati. Měl tu povinnost ze zákona a týká se prodeje části místní teplárny Centrotherm soukromému investorovi.

Město chce prodat 49 procent podniku. Dalších 30 procent akcií nabídli ke koupi obyvatelům.

Jaký byl zájem, dlouho tajili. Nwelati včera přiznal, že se přihlásilo asi jen padesát lidí, a tak se vrátili k variantě, že město bude vlastnit 51 procent.

Referendum je výsledkem toho, že někteří obyvatelé nesouhlasí s prodejem a podepsali se pod petici. Tu zorganizovala před několika týdny opoziční ČSSD. Do poloviny srpna nasbírali čtyři tisíce podpisů, stačilo jich 3 300, aby se mohlo referendum vyhlásit.

Ovšem předpokládali, že termín bude v říjnu, kdy se budou konat krajské a senátní volby. Nwelati však oznámil datum 18. září od 20 do 22 hodin. To se opozici nelíbí.

„Je záměr, udělat to velmi rychle. Primátor se nesmírně bojí, že pokud by se konalo paralelně s krajskými volbami, tak by přišli i lidé, kteří s ním nesouhlasí a ve volbách by ho to poškodilo,“ řekl zastupitel z ČSSD Robin Povšík. Podle něj se i zbytečně utratí statisíce. „Bývalo by to nestálo téměř ani korunu, takhle to vyjde na skoro milion korun z městské kasy,“ upozornil Povšík.

Autor: Milan Hamerský | pondělí 27.8.2012 8:40 | karma článku: 12.69 | přečteno: 1075x

Další články blogera

Milan Hamerský

Eutanazie. Pavel pro milosrdnost. Babiš proti.

Volby: kulturní válka otevřenost proti strachu. S Pavlem souhlasí 85 procent lidí. S Babišem pouze 15 procent.

16.1.2023 v 8:25 | Karma článku: 13.74 | Přečteno: 509 | Diskuse

Milan Hamerský

4 Babišovy strategie do prezidentské volby

Kráceno vyšlo v MFD: Česko čeká na zásadní rozhodnutí Andreje Babiše. Zásadně ovlivní politickou budoucnost nejen lídra opozice, ale i České republiky. Otázka, zda bude Babiš kandidovat na prezidenta, visí ve vzduchu řadu měsíců.

21.10.2022 v 13:45 | Karma článku: 9.19 | Přečteno: 404 | Diskuse

Milan Hamerský

Čtyři silné ženy v Senátu. Jak ho mohou změnit?

Upraveno vyšlo v MFD. Kordová Marvanová, Zwyrtek Hamplová, Kovářová, Procházková. Čtyři výrazné senátorky mohou změnit pozici žen v horní komoře, kde byly často spíš jen do počtu. A třeba dokážou ještě víc.

8.10.2022 v 7:33 | Karma článku: 16.16 | Přečteno: 411 | Diskuse

Milan Hamerský

Zákaz kouření v restauracích zmenšil naši svobodu

Před pěti lety, 31.5.2017, začal v Česku platit plošný zákaz kouření v pohostinství. Doposud údajně utlačovaná většina nekuřáků zvítězila nad utlačující menšinou kuřáků.

21.6.2022 v 1:44 | Karma článku: 29.15 | Přečteno: 922 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 192 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 330 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 560 | Diskuse
Počet článků 109 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1210

Právník a politolog angažující se ve veřejných a protikorupčních aktivitách, zasazující se za uzákonění eutanázie. Otec synů Karla a Jindřicha. Má zkušenosti s prací v soukromé sféře, ve státní správě, v pozici místostarosty 16tis. městské části Brna i s kandidaturou na kandidátce s Karlem Schwarzenbergem. Autor a vydavatel několika knih, např. Chci se dostat na vysokou školu, Přijatelnost trestu smrti.

Brňák v dočasném pohostinství Kladna.

http://www.milanhamersky.cz

https://www.facebook.com/milan.hamersky.5

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...